недеља, 5. фебруар 2012.

Komentarišite lakše uz easyComment dodatak!


Ukoliko čitate ove redove spadate u grupu ljudi koji (makar povremeno) prate blogosferu. Ako ste među onima koji nakon pročitanog vole i da daju svoje mišljenje, stav ili komentar, verovatno vam je najomraženiji deo komentarisanja ukucavanje traženih podataka, imena, mejla ili URL lokacije. Zbog toga često i dobijamo komentare koje je ostavio Anonymus!!!

Razvojni tim Firefoxa je došao na sjajnu ideju kreiravši dodatak koji će vrednim komentatorima znatno olakšati posao, a one druge, koje je cela ta procedura nervirala, možda navesti da češće to rade!


U pitanju je dodatak za Firefox koji je nazvan easyComment. Pomoću ovog dodatka možete kreirati jedan ili više profila (ime/meil/URL) nakon čega ćete samo jednim klikom popunjavati obavezna polja, a svoje vreme i energiju usmeriti na pisanje komentara.

Postupak je sledeći:

Dodatak možete skinuti klikom na sledeći link easyComment


Instalirajte ga i restartujte Firefox, što će vam biti ponuđena opcija
U donjem desnom delu ekrana kliknite desni klik na “easyComment”
Idite na “Manage Profiles…” i kliknite na “Create profil”
Upišite vaše ime, ime vašeg bloga/veb sajta kao i vašu  e-mail adresu
Od sada kada želite da ostavite komentar u nekom članku dovoljno je kliknuti na  “easyComment”

Nakon instaliranja i kreiranja profila, ovaj dodatak sam proverio na više weblog softvera i platform i radio je na svima njima! Aktivacija se vrši klikom na dugme u status baru ili na dugme prečice.

Ukoliko ste deo blogosfere, ovaj dodatak je definitivno a must have !

P.S. Za ovaj dodatak sam saznao zahvaljujući Saletu sa Megabloga, koji redovno prati sve novine  koje nam olakšavaju život  u sajber prostoru, kao i mnogo toga drugog u svetu filma, stripa, muzike,… te vam preporučujem da posetite njegov blog.

0 коментара:

Постави коментар

Podelite ovo

Related Posts with Thumbnails