понедељак, 16. јануар 2012.

eXploziv(no): 70 km do škole - put devojčice sa sela!

Autentične životne priče tema su popularne emisije "eXploziv". Ipak, ne stignu baš sve takve priče do televizije, bar ne one sa nacionalnom frekvencijom. Ušuškani u komfor svakodnevice (na koju se često žalimo), ponekad nismo ni svesni života i dogadjaja koji se odigravaju ne tako daleko od nas! Nekom drugom! Tako blizu, a tako daleko!


Ovo je priča o jednoj devojčici iz sela Dragovita (opština Dimitrovgrad) koja kao učenica sedmog razreda svakodnevno putuje iz svog udaljenog planinskog sela skoro 70 kilometara do škole u gradu! Prilog "Ne, nije mi teško da putujem" je napravila TV Caribrod!



za sve ljude dobre volje!

5 коментара:

Zlatibor Stanković је рекао...

Uh... uh... stidim se.

Darko S. је рекао...

Ponekad zaista ne znamo da cenmo šta imamo i kako živimo! Vrlo često i zato što nismo svesni kako žive drugi ljudi!

Dejana је рекао...

Osmeh ove devojčice treba da imamo na umu kad god zapadnemo u bedak...

Mara је рекао...

"Ušuškani u komfor svakodnevice (na koju se često žalimo), ponekad nismo ni svesni života i dogadjaja koji se odigravaju ne tako daleko od nas! Nekom drugom! Tako blizu, a tako daleko!"
U ovome je suština... Na žalost.

Nije teško pomoći. Naročito jer i simbolična pomoć znači nekome mnogo. Ta lična simbolika puta koliko ljudi može lako da se pretvori u rešenje nečije egzistencije.
Problem je pokrenuti se. Problem je pogledati oko sebe. Problem je proslediti polovnu garderobu/nameštaj/novac/hranu onome kome je neophodna.
Nije teško. Ali je, iz (meni) nepoznatog razloga, većini problem. Na žalost.

Анониман је рекао...
Администратор блога је уклонио коментар.

Постави коментар

Podelite ovo

Related Posts with Thumbnails