понедељак, 20. јун 2011.

Prosvetni Magazin - novi e-časopis


Kreativnost, entuzijazam i dobra ideja u kombinaciji uvek iznedre nešto lepo! Ovoga puta, uz ideju da doprinesu poboljšanju obrazovnog sistema u Srbiji i unaprede  informisanost i položaj prosvetnih radnika, uz entuzijazam da sve to učine volonterski, iz ljubavi prema svom pozivu, uz kreativan način realizaciije, grupa prosvetara okupljenih oko Obrazovnog Kreativnog Centra iznedrila je prvi broj elektronskog časopisa Prosvetni  Magazin!


Prosvetni magazin je časopis koji uredjuju prosvetni radnici, učenici, ali i njihovi roditelji, kao i svi koji žele da daju svoj doprinos obrazovanju i prosveti uopšte! Časopis se distribuira putem e-mail adrese, ili se može pročitati on-line na sajtu OKC-a. 

U prvom broju časopisa, koji je nedavno izašao, možete čitati o inkluziji, štrajku, internetu u nastavi, i drugim aktuelnim temama. Njega možete pogledati ovde, a za drugi se može prijaviti ovde, jednostavnim upisivanjem vaše e-mail adrese. 


Ako radite u prosveti, ako se bavite edukazicijom i obrazovanjem, ako ste roditelj, ako ste radoznali, ovde ćete naći obilje korisnih i zanimljivih informacija i tekstova!

Za ovaj projekat čuo sam na blogu kod Dede (čiji članak možete da pročitate u samom časopisu), pa sam odlučio da i sam dam doprinos u promociji ovog sjajnog, nekomercijalnog projekta!

Za kraj, evo šta o Prosvetnom magazinu kažu sami autori:

Obrazovno Kreativni Centar vam predstavlja prvi broj Prosvetnog magazina, časopisa koji je isključivo namenjen prosvetnim radnicima. Zbog velike neinformisanosti prosvetnih radnika i marginalizovanog položaja u društvu javila se potreba za ovakvom publikacijom, koja će unaprediti naše profesije. Prosvetni magazin zamišljen je kao online časopis čiji su autori nastavnici, direktori, pedagozi, učitelji … učenici. 
Pored svog informativnog sadržaja, Prosvetni magazin imaće edukativni i korisni sadržaj: opise časova, nastavne metode, načine upotrebe savremenih nastavnih sredstava, savete za realizaciju časova, informacije o stručnom usavršavanju … i još mnogo toga. Autori časopisa ste vi, prosvetni radnici iz Srbije, nastavnici, učitelji, direktori, stručni saradnici, svi oni koji imaju želje da pomognu obrazovnom sistemu. S toga vas pozivamo da nam date povratnu informaciju o našoj (vašoj) publikaciji i da nam date komentare, savete, predloge, sugestije šta bi mogli uraditi a da časopis bude što savršeniji. Pozivamo vas da zajedno sa nama učestvujete u kreiranju, pošaljete nam svoje tekstove koji su temom vezani za naš obrazovni sistem. Nemojte se ustručavati, nemojmo dozvoliti da i dalje ne učestvujemo u kreiranju obrazovnog sistema u kome radimo, sigurni smo da imate šta reći, pokazati, predložiti i naučiti druge.

4 коментара:

Rick је рекао...

Dizajn me podseća na izvesni časopis. Hmm! Sigurno se nisi umuvao u redakciju ovog magazina? :-)))

Mada, onaj časopis na koji mislim je bio klasa, i nije baš za poređenje. Ma, je li bilo uopšte nekog teksta na tvom blogu o TOM časopisu?

Marjan Paradoksija је рекао...

There, there, there... :)))

Još ne o TOM, ali bilo je nekoliko tekstova iz TOG časopisa!
Not a bad idea, though!

Julija Djordjević је рекао...

varijacije na temu, by the way da li si cuo za casopis cetrdeset pet minuta koji je nedavno doziveo svoje prvo stampano izdanje? pozdrav!

Стефан Јањић је рекао...

Обрадовао сам се кад сам видео да се овај магазин зове "Просветни магазин", а не "Просветни часопис". Мислио сам да су просветари коначно схватили разлику. Међутим, опис ме је разуверио: Obrazovno Kreativni Centar vam predstavlja prvi broj Prosvetnog MAGAZINA, ČASOPISA koji je isključivo namenjen prosvetnim radnicima.

Дакле, "Свет компјутера", "Политикин забавник", "НИН", "Време", "Блиц жена", "Свет", "Лепота и здравље" (...) - све су то магазини, а не часописи. Часописи су годишњаци САНУ, алманаси универзитета, "Летопис Матице српске" итд... Дакле, објављују се ређе него магазини и имају научни карактер. Многи "паметни" онда тврде како "часопис" треба да се користи за све новине које не излазе сваког дана јер је "часопис" наша реч, а "магазин" позајмљена. Када отворе речник, видеће да је "часопис" школски пример бохемизма. Кад већ имамо две позајмљенице, дајте бар да их разликујемо.

Постави коментар

Podelite ovo

Related Posts with Thumbnails