недеља, 02. јануар 2011.

Najčitanije na Paradoksiji za 2010.

Kraj jedne i početak naredne godine nam, osim za slavlje i čestitanje, nekako uvek posluži i kao povod da podvučemo liniju, saberemo pluseve i minuseve, sagledamo uspone i padove, razmislimo gde smo bili i kuda smo krenuli godinu dana kasnije! Nekako je onda red i da se sagleda šta sam ja to ove (ups, prethodne) godine piskarao i šta se od toga vama (ili drugima) najviše dopalo. Taman dok prodju praznici, gužve i jurnjave, dok ne dodje vreme da se misli ponovo podare tastaturi i krene u nove pobede, tj postove! Pošto već na strani bloga postoji lista najčitanijih tema, ja ću ovde izdvojiti one najčitanije, a napisane u toku 2010. godine. 

Dakle, statistika kaže ovako:

1. Tema "Slučaj Zvonačka Banja - Nemir hotela "Mir" je definitivno privukla najviše paženje, linkovana je na mnogim forumima i grupama, okupila ljude iz cele Srbije koji su nekada uživali u čarima prirode ovog kraja. Hvala Bogu, od pisanja teme do danas, stvari su se pokrenule napred, pa se mnogo toga pozitivno izdešavalo i dalje se dešava. 

2. Meni pomalo iznenadjujuće, tek tema "Šerlok Holms - o liku, kanonu i još čemu" i njeni prateći nastavci o filmu iz 2009. i o stripu iz 2010. su privukli dosat paženje. Ljubitelji ovog detektiva u književnosti, ali i ljubitelji filma i stripa, našli su zajedničku temu. Ova serija tekstova je obajvljena i u književnom časopisu Think-Tank.

3. Čuveni karikaturista Geri Larson koga smo svi upoznali iz Politikinog Zabavnika je temom "Geri Larson -Čudesni svet karikature" i ovde potvrdio svoju popularnost i izazvao osmehe na naša lica.

4. Kada sam prošle godine povodom Dana Pismenosti pomenuo PISA testiranje, dosta ljudi nije ni znalo čemu se radi. Zato sam sada iskoristio priliku da se po objavljivanju rezultata najnovijeg testiranja malo detaljnije pozabavim njime. U temi "ot-PISA-no testiranje, sa primerima!" pojasnio sam šta je to PISA, prokomentarisao naše rezultate i naveo primere zadataka. Ova tema je linkovana na sajtu B92 (emisija Peščanik), na šta sam posebno ponosan.

5. Ovu listu ću zaokružiti sa brojem 5, iako će time možda par tema ostati uskraćene pomena. Ovu poziciju dele dve teme. "Izdavač Mirabilis - strip prevara decenije" je tama u kojoj sam rezimirao višemesečnu prevaru, koja je najviše pogodila strip fanove okupeljene na jednom forumu. Druga tema je probudila nostalgiju u velikom broju vas. "Tik-Tak- časopis uz koji se odrastalo" je tema koju sam pisao zaista punog srca!

Da pomenem da je i serija tekstova o seriji "Zona Sumraka" korišćena kao izvor i citirana u jednom doktorskom radu na temu savremene kulture. Za jedan, relativno mlad blog, rekao bih relativno uspešna godina. Ipak, na vama je da o tome sudite, na meni da i ove godine opravdam vaše povrenje!

Još jednom, svima Srećni Praznici!

0 коментара:

Постави коментар

Podelite ovo

Related Posts with Thumbnails