среда, 1. септембар 2010.

Godinu dana PARADOKSIJE!!!

Pre godinu (i par dana) rodjeno je moje čedo, koje nazvah Paradoksija!!! Čitaoci koji su mu u početku dolazili u vizitu uglavnom su bili bliži prijatelji. Tek poneki stranac bi naleteo, nadvio se nad Paradoksijin krevetac i rekao “pu,pu, što je lepa beba”! Onda je ona počela da raste, da bude sadržajnija, pa privlači pažnju drugih. Dojena odabranim temama par puta nedeljno, Paradoksija je dobila prve zubiće, prve komentare, prve redovne posetioce. Napravila je svoje prve korake, izgovorila svoje prve reči!
 

Na prvih 50 postova čekala je samo četiri meseca, na drugih 50, duplo duže! Malo zbog obaveza, malo zbog lenjosti i leta, tek Paradoksija je svoj prvi rodjedan dočekala sa simboličnih 100 posto, tj 100 posta! Ni mnogo, ali ni malo! Na to treba dodati preskočen prag od 20.000 poseta, 60-ak prijavljenih čitalaca, preko 260 fanova na svojoj Fejsbuk grupi! Ni mnogo, ali ni malo!

Teme sam birao na osnovu svojih interesovanja i zapažanja, trudio se da budem originalan I da ne ponavljam druge, Paradoksiju vaspitavao i negovao da ne padne daleko od “klade”! Vi koji me znate, možete reći da li sam u tome uspeo! Vi koji znate Paradoksiju, budite sigurni da znate i mene, iako se nikada nismo upoznali!

Teme koje su za ovih godinu dana privukle najviše pažnje brojem poseta ili komentara bile su:

1.    Slučaj Zvonačka Banja – Nemir hotela Mir
2.    Internet prevara: srpski IQ test
3.    Serija tekstova Putovanje u prošlost o starim fotografijama, dokumentima i spisima
4.    Fenomen Facebook grupa
9.    Pesme koje sam objavljivao kao Poeziju ili Foto Poeziju
10.  Televizja: Za ili Protiv!

A bilo je tu i drugih zapaženih tema o filmu, stripu, muzici, društvenim fenomenima…

Uglavnom, kao što onomad rekoh u 50-om postu, kada sam odlučio da pokrenem svoj blog, iskreno nisam znao šta mogu da očekujem, niti u kom pravcu da idem! Jednostavno, osećao sam neku (nagomilanu) energiju u sebi, neku potrebu da iskažem sebe, svoje stavove, interesovanja... U jednom trenutku sam razbio bocu šampanjca o pramac mog bloga i...zaplovio!

Putovanje je bilo (i dalje jeste) jedno novo, zanimljivo, ispunjavajuće iskustvo. Usput sam nailazio na mnoge zanimljive blogove i blogere, od nekih učio, nadam se, neki učili i od mene! Bavili smo se društvom, politikom, kulturom, zabavom, tumačili mnoge fenomene i paradokse koji prate čoveka u njegovom bivstvovanju u danjašnjem svetu!

Kada se sada osvrnem, prosto se pitam gde sam kanalisao ovu svoju energiju, da li sam je možda često sputavao ili rasipao! U svakom slučaju, već sada sebe ne mogu da zamislim bez bloga, jer ovaj blog sam JA, a šta će se dešavati u budućnosti... pa, što rekoše stari Latini: que sera, sera!

Paradoksija ne bi postojala bez mene, ali ni bez vas! Hvala na posetama i komentarima, hvala na linkovanju i idejama! Idemo dalje…

P.S. Za rodjendan je Paradoksija dobila i blogroll, pa postetite i kolege blogere i vidite o čemu oni pišu!

9 коментара:

Dejana је рекао...

Sve čestitke! Paradoksiju ne pratim od početka, ali su me neke teme zaista kupile! Srećan Rodjendan!!! :)))

alan shore је рекао...

Srećan 1. rođendan!
Redovni sam čitalac tekstova i iskreni fan Paradoksije. Samo napred i želim ti da Paradoksija postane još posećenija, čitanija i prepoznatljiva po svojoj orginalnosti.

amarilis.online је рекао...

Od srca čestitam rođendan i želim još uspešniju sledeću godinu.

Sale је рекао...

Veliki pozdrav i sve najbolje Paradoksiji. Ovo je tek prva svećica, želim ti ih još mnogo njih ;)

Retka Zverka је рекао...

Čestitam ti prvi rođendan! 'Ajd' sad duni u tu svećicu srećicu pa poželi neku željicu. :)

Džunglica је рекао...

Sve najlepše, foloweri množili se, kotili se. I dalje se lepo informišem na tvom blokčetu. Ujedno, hvala na komadu blog rolata :)

Marjan Paradoksija је рекао...

Hvala svima! Ovim povodom, uz svaki komentar častim parčetom torte! Samo, moraćete da se poslužite sami :)

Kajzer Soze је рекао...

Srećan rođendan sa malim zašnjenjem!
Ja sam došao na ovaj blog pretražujući temu internet prevara i - ostao, a ti si mi, ujedno i prvi registrovani čitalac, pa ti i na tome zahvaljujem ovom prilikom.

Miljana Mladenovic је рекао...

Sa malim zakasnjenjem, živeli! Blogovao ti nama još 1K godina!

Постави коментар

Podelite ovo

Related Posts with Thumbnails