четвртак, 29. октобар 2009.

Pobegla zebra iz centra Niša!


Samo nekoliko dana nakon što je (zbog renoviranja ulice/ trotoara/ cevovoda ) centar Niša ponovo otvoren za saobraćaj, sve veći broj pešaka, ali i vozača pita se gde je nestala zebra iz samog centra grada, koja je poput trajekta prenosila pešake iz Pobedine do Meka i obrnuto, preko reke saobraćaja !
 
Pažljivim posmatranjem se može zaključiti da je nema - pobegla je! Ako ste mislili da je odlučila da pravi društvo "konju" na centralnom gradskom trgu - žao mi je - greška, nema je ni tamo! Ipak, veliki broj pešaka njeno odsustvo primeti tek kada naleti na dugi niz žardinjera sa strane Pobedine ulice, koje su se tu niotkuda pojavile. Iako su lepe, pune cveća i zelenila, te žardinjere, za sada, ne uspevaju da ispune svoj osnovni zadatak, a to je "prevaspitanje naroda" i promenu dugo sticanih navika. Dakle, ideja je da pešaci za prelazak na drugu stranu koriste podzemni prolaz, koji je za to pre svega i namenjen, kako se ne bi stvarale kolone i zastoj u saobraćaju u centru grada. Medjutim, ono što se trenutno dobilo jeste da pešaci prelaze ulicu u mnogo širem pojasu, zaobilazeći žardinjere sa obe strane.

 

Tako smo sada, pored reke saobraćaja, dobili i reku pešaka koja se kreće ulicom, nimalo ne olakšavajući protok saobraćaja, i još više ugrožavajući svoju bezbednost, na koju se ovim potezima i pucalo! Verovatno se sada čeka da radovi na ulici budu do kraja završeni, oba trotoara prohodna, pa da policija pomogne žardinjerama u prevaspitanju pešaka i stvaranju nove navike!
Do tada, pazite kako vozite i pazite kako prelazite ulicu!

NAJNOVIJA VEST: I dok sam pisao ovaj post, u redakciju je stigla najnovija vest. Odbegla (ili da kažem proterana) zebra iz centra Niša uočena je kako traži svoju novu ulicu i svoje nove pešake. Naš paparaco je uspeo da je uslika u jednom od takvih pokušaja. Želimo joj puno sreće!

 

0 коментара:

Постави коментар

Podelite ovo

Related Posts with Thumbnails