уторак, 26. март 2013.

JUŽNI DARKWOOD: Prva striparnica u Nišu!

Do kraja aprila u Nišu će biti otvorena prva striparnica i to u okviru lanca striparnica „Darkwood“. Pored distribucije stripova „Darkwood“ se odnedavno bavi i objavljivanjem dela devete umetnosti, pa smo morali da počnemo da razmišljamo i o dostupnosti naših izdanja kupcima, poručuju iz „Darkwooda“.


Planirano je da striparnica, pored ponude stripova koja neće zaostajati za striparnicom u Beogradu, bude i pokretač raznih promocija, potpisivanja od strane strip autora, okupljanja i drugih dešavanja vezanih za strip kulturu.

U striparnici će biće omogućeni popusti na stripove raznih izdavačkih kuća, a biće i posebnih pogodnosti za stalne kupce koji će vremenom dobiti i članske kartice za „Južni Darkwood“ i to za izdanja o kojima će naknadno biti reči, poručuju iz knjižare.


U izdavačkoj delatnosti Darkwooda već se našlo mesta za neke od klasika devete umetnosti, poput Tarzana i Konana, a nedavno je ovaj mladi izdavač najavio pravu strip ofanzivu. Među naslovima koji su se već, ili će se uskoro naći u ponudi Darkwooda, nalazi se i strip serijal po kojem je snimljena jedna od trenutno najgledanijih tv serija “The Walking Dead”, otkupljena su prava za najbolje priče o Hulku i Srebrnom Letaču izdavačke kuće “Marvel”, u ponudi su i neka od najpoznatijih ostvarenja francuske škole, a nisu zaboravljeni ni junaci kod nas tradicionalno voljene kuće Sergio Bonelli Editore.


Striparnica će se nalaziti u samom centru grada, preko puta restorana McDonalds, na uglu Obrenovićeve (Pobedine) i ulice Milojka Lešjanina, pored 5D bioskopa. 

Povodom otvaranja ove striparnice, prve van Beograda, biće upriličena i mala proslava i promocija određenih izdanja, kao i veliki popust na razne stripove.


U Nišu i okolini ne postoji nijedna specijalizovana radnja, poput “Trafike”, u kojoj ljubitelji devete umetnosti mogu kupiti različita strip izdanja, sa popustom ili ne. Sve je svedeno na neka aktuelna izdanja koja se kupuju na kioscima i tek par knjižara sa za nijansu boljom ponudom. Zato je otvaranje “Južnog Darkwooda” od velikog značaja za strip scenu u Nišu, za strip scenu južne Srbije, ali i za celu Srbiju, od velikog značaja za kulturnu scenu juga i sam grad Niš.

Sve aktuelnosti vezane za Južni Darkwood, za izdavačku kuću Darkwood, ali i strip uopšte možete pratiti na fejsbuk stranici striparnice Južni Darkwood.


1 коментара:

Maleni Miš је рекао...

bravo za Niš....i blago vama! Žalosno je što klincima svuda nije dostupna umetnost!

Постави коментар

Podelite ovo

Related Posts with Thumbnails