среда, 13. април 2011.

Cecina „idealno loša“ reforma pravosudja, ili Ko priznaje, više od pola mu se prašta!

Igra asocijacije.
Kolona A: nagodba, sprdnja, bruka, sramota. 
Kolona B: fudbal, kradja, prodaja, utaja. 
Kolona C: država, pravosudje, reforma, idiotizam. 
Kolona D: frustracija, bes, negodovanje, revolt. 
Konačno rešenje: slučaj Cece Ražnjatović!

Hamlet je uvideo da je nešto trulo u državi Danskoj! Mi sve više (nadam se) uvidjamo da je mnogo toga trulog u državi Srbiji! Najnoviji slučaj Cecine nagodbe sa tužilaštvom samo je besramno ogolio gangrenu koja izjeda srž društveno-političkog  sistema. Ovaj besramni šamar u lice poštenom gradjanstvu okarakterisan je kao velika pobeda tužilaštva od strane g-dina Toma Zorića, a RTS je kao glavnu vest potencirao to što je to najveća kazna ikada naplaćena do sad. Možda zato što nikome nije palo na pamet do sada da se na ovakav način pogadja sa kriminalcima, pa bile to i javne i poznate ličnosti. Koliko je samo poznatih glumaca i pevača u SAD bilo u zatvoru (pravoj buvari, ne kućnom) zbog utaje poreza, vožnje u pijanom stanju, tuče, i sl! 

Svima je jasno da je Ceca nevina koliko i majka devet Jugovića, što neko reče! Utaja milionskih cifara i nelegalno posedovanje oružja nisu kazna za parkiranje i nevezan pojas! Ali nema svako za prijatelja Velju, Palmu, Dačića i ko zna još koga! Niko nije iznad zakona! Ali Ceca nije niko! Ona je Ceca, bre! Ali, što se nje tiče, nema problema, svako bi da je njenom mestu probao da izvuče što više za sebe. Problem je u državi koja sebi dozvoljava cenkanje oko ovakvih stvari! Problem je u državi koja otvoreno pokazuje da ili nema kičmu, ili da ta kičma ima višestruke frakture! Problem je u sistemu koji ne da ne pokušava da sakrije svoje manjkavosti i slabosti, već likuje njima! Problem je u kratkovidim, vlasti-gladnim političarima koji parama pune svoje džepove, a  nebulozama naše glave! Pravosudje je preuzelo praksu otkupa greha od katoličke crkve iz doba inkvizicije, a mi konju ne smemo da brojimo zube!


Ceca je „dobra“ bar jedno milionče, sedeće u svojoj vili, sa poslugom, u luksuzu, uživaće u blagodetima o kojima mi (obični smrtnici) ne možemo ni da sanjamo i to će joj biti kazna za utaju i malverzacije!?!?! Bar pola Srbije bi se menjalo da „odsluži“ umesto nje tih godinu dana, potpisujem! Pardon, ona je već „ležala“ četiri meseca za vreme „Sablje“, tako da joj preostaju još osam.  

Država se rešila dugog i skupog procesa, sa neizvesnim krajem i dobila instant keš u svoju kasu! Bravo za nju! A da je taj keš dobila kada je i trebalo, i to sav, ne samo ovaj deo, pa da je to lepo uložila u proizvodnju, pa da je, da je... Ovako, Ceca će u miru i tišini pisati neki svoj prison bluz, ili bar folk, za neke će još ispasti heroina i mučenica, poznate kvazi VIP face će je posećivati, novine će imati o čemu da pišu, a nas ... nas će već stići nove muke, da bar ne brinemo tudje!

3 коментара:

Dalibor Đorđević је рекао...

Javnost i mediji su nepodeljeni u reakcijama. I, svako ko ima mozga zgraža se pred ovakvim poništavanjem ''pravne države'' (pod navodnicima, jer ovo do sad je bilo smejurija od pravnog poretka, ali ipak - pravni poredak). No, mene zanimaju reakcije ljudi koji su Cecini fanovi, još od ''Cvetka zanovetka''. Oni su, do pre samo nedelju dana, apstrahivali činjenice iz Cecine mračne prošlosti, pravdajući je pred sobom da je ona žrtva medijske hajke zlonamernih, koji žele da joj unište karijeru. Uostalom, ožalili su njeno sužanjstvo za Sabljinog vakta, ne priznajući njenu ikakvu umešanost sa ljudima oko Zoranovog ubistva. Zanima me, kažem, sada njihova reakcija kada je Ceca priznala svoju krivicu! Jer, da nije kriva ne bi pregovarala nego bi se branila činjenicama. Imam utisak da je takvima sada košmar u glavi. Podsećaju me na onog niškog matorog i zagriženog socijalistu iz sredine devedesetih. Matorac beše uzorni Slobin pionir, verni pratilac Drugog dnevnika (sa sve Dodatkom), Politike, Nedeljom u deset na Drugom programu Radio Beograda. Svi koji govorahu da je Sloba lopov i diktator za njega su bili - klevetnici i lažovi, strani plaćenici i domaći izdajnici. I, dođoše lokalni izbori '96. Matorac, kao i obično, predsednik Izborne komisije na nekom biračkom mestu. Samouvereno prebrojava glasove i - SPS izgubio! Sav u šoku, odlazi kući, leže u krevet da duševno boluje. Sutradan ga iz kreveta izvlače njegovi partijski prijatelji, usplahireni i oduševljeni: - Ustaj, čoveče, pobedili smo! - Kako pobedili kad sam ja prebrojao da smo izgubili? -Ma, jok, javili odozgo da pocepamo te zapisnike i da napišemo druge! I, tog trenutka se našem matorcu ruši čitav svet. Znači, sve je ovo bila laž! I, matorac legne i - umre!

Dragan је рекао...

Zaista je strašno ovo što se desilo i dešava! Toliko sam razočaran da ne znam više ni šta da komentarišem! Ne samo ovim slučajem, već nepreglednim nizom postupaka naših lidera!

Džunglica је рекао...

Ne znam šta da kažem. Post je odličan! A, Ceca je zla. Pravosuđe je korumpirano i mene je sramota. Gde to ima da folk diva ide u zatvor? :( I to što kažeš, biće "...Ovako, Ceca će u miru i tišini pisati neki svoj prison bluz, ili bar folk, za neke će još ispasti heroina i mučenica, poznate kvazi VIP face će je posećivati, novine će imati o čemu da pišu, a nas ... nas će već stići nove muke, da bar ne brinemo tudje!"

Постави коментар

Podelite ovo

Related Posts with Thumbnails