субота, 22. октобар 2011.

Zanimljivi natpisi na registarskim tablicama!

Nove registarske tablice izazvale su dosta polemike još od samog početka. Kritike su se odnosile na dizajn, na upotrebu već zastarelog grba, na to što ne smeju da se buše, na upotrebu nelogične i nepotrebne kombinacije naših slova sa engleskim alfabetom (č,ć,š,...w,y,x), na to što se u policiji čekalo nedeljama na njih, i t.d. Kako god, one su sada već intergalni deo naše svakodnevice, pa smo se uprkos svemu već navikli na njih!

Ipak, medju mnogim novinama, ponaviše mi je privukla pažnju kombinacija slova-brojevi-slova, što je najdrastičnija izmena. Posmatrajući ove kombinacije, primetio sam neobične, zanimljive i nekad smešne natpise kojima su neki automobili "počašćeni". Neke od njih sam uspeo da uslikam proteklih meseci, pa sam odlučio i da ih podelim sa vama.

Mnogi ljudi kojima sam pokazao ove slike do tada nisu na to ni obraćali pažnju, a kasnije su mi se žalili da sam ih zarazio, da stalno na ulicama gledaju u tablice, neki su slikali i slali mi natpise! 

U svakom slučaju, evo nekoliko primera, a vi - širom otvorite oči...i spremite kamere!


Za početak, da bi ste išta videli, morate prvo da izadjete iz SO-BE

Onda, kada vidite zanimljiv natpis, pridjite sa kamerom. Ma ko se to šunja - NI-KO!

Slikajte i ako je neko na putu. Pazi ga ova Kec, ala PI-ČI (40 na sat)!

A i njemu se negde žuri. Možda mu se samo PI-ŠA!

Nego, ko je gladan? Na meniju je PI-RE...


a uz njega možete odabrati PI-LE,...


ili ako više volite ribu, onda SO-MA.


Naravno, za piće tu je PI-VO!



Ako se ovo nekome nije dopalo, neka bolje ĆU-TI.


Meni je svakako bila ČA-ST predstaviti vam sve ovo!


P.S. Pošto slika ima više nego što prostor ovog posta to dozvoljava, na fejsbuku sam naptavio stranicu "Zanimljivi natpisi na registarskim tablicama" gde može videti i ostale slike, kao i postaviti neke svoje! Naravno, "lajkujte" stranu, pa ćete redovno moći da pratite nove zanilmljive slike!

Za kraj, evo predloga za jednostavniji i jeftiniji dizajn:


4 коментара:

Darko S је рекао...

E stavrno si luuud! Dobra fora, nisam na to do sada obratio pažnju!

Стефан Јањић је рекао...

Ја такође имам обичај да сликам, али правописне грешке на јавним објектима :) Планирам да томе посветим једну рубрику на блогу.

Идеја је интересантна. Пошто пешачим пола сата од факултета до стана, обично се играм тако што задам себи задатак да смислим реч која почиње на (или макар садржи) два крајња слова са регистрације. :)

Marjan Paradoksija је рекао...

Pa super, dok smišljaš reč(i), ako uočiš neki zanimljiv natpis, uslikaj, pa dodaj na FB stranicu!

Charolija је рекао...

Prošle nedelje sam registrovala auto i sama sam obratila pažnju na registarske tablice, ali nisam slikala. Bilo mi je važno da mi ne zapadne č, ć, ž, đ, zbog plaćanja parkinga sms-om.

Zapalo mi "you are", pa neka ja mislim dalje... YR. Odgovaralo mi je, jer je vidim i kao obeležje našeg aerodroma. :)))) Rekoše mi i "...jeeee rakija" :)))

Постави коментар

Podelite ovo

Related Posts with Thumbnails