недеља, 18. април 2010.

Milina nemila sudbina i druge priče!

Znam, svi ste već čuli! Prošle nedelje je u Beogradu pronadjen pas kome je neki umobolni manijak odsekao sve četiri šape! Priča je potresna i kada se čuje prvi put, a tek ako se u samo dve nedelje čuju dve gotovo identične priče! Naime, samo dve nedelje pre ovog dogadjaja, u Bugarskoj se desilo nešto gotovo identično. Petogodišnjoj kuji koja se zove Mima (čak su im i imena gotovo ista!) neko je odsekao sve četiri noge!!

Copy/Paste priča 1

Sličnost izmedju ove dve priče je gotovo zastrašujuća. Pogledajte i sami iz sledećeg:

Javnost Bugarske/Srbije bila je šokirana kada je početkom/sredinom aprila pronadjena osakaćena kuja. Petogodišnja/jednogodišnja kuja se zove Mima/Mila pronadjena je u jako lošem stanju, jer je zbog povrede ostala bez dosta krvi, sa upalom kostiju i dehidrirala. Pretpostavlja se da joj je neko noge sve četiri noge/šape odsekao sekirom. Razlozi i motivi za ovakvo zverstvo teško se mogu shvatiti. Zahvaljujući brzoj intervenciji veterinara, život psa nije više direktno ugrožen, ali je dalja sudbina psa za sada neizvesna.
Na Facebook-u je još istog dana otvoreno nekoliko grupa kojima se osudjuje ovakav zverski čin i traži oštra kazna za počinioca(ce), a broj orogčenih gradjana Buuragske/Srbije raste iz minuta u minut. 

Nasilje nad životinjama danas, radja nasilje nad ljudima sutra.
(A sutra je neverovatno blizu!)

***

Znam, svi ste čuli! Prošle nedelje je u incidentu na polufinalnoj utakmici izmedju Partizana i Vojvodine jedan novinar pogodjen bakljom u glavu! Priča je strašna i kada se čuje prvi put, a tek ako se u samo dva dana čuju dve gotovo identične priče! Naime, samo dan ranije, na prvoj polufinalnoj utakmici izmedju Zvezde i OFK Beograda jedan navijač pogodjen je iz pištoljau stomak! Ovoga puta priču ne moramo da „uvozimo“ iz inostranstva!!

Copy/Paste priča 2

Sličnost izmedju ove dve priče je gotovo zastrašujuća. Pogledajte i sami iz sledećeg:

Na prvoj/drugoj polufinalnoj utakmici Kupa Srbije između Crvene zvezde i OFK Beograda/Partizana i Vojvodine došlo je do ozbiljnog incidenta. Naime, jedan navijač/novinar ozbiljno je povredjen kada je na njega za sada nepoznati navijač pucao iz pištolja/bacio upaljenu baklju! Povredjeni navijač/novinar je pogodjen u stimak/glavu i brzo je prevezen u Urgentni centar gde mu je ukazana lekarska pomoć. On je za sada van životne pasnosti. Policija je preduzela sve neophodne korake za identifikovanje i hapšenje odgovornih lica, kao i za utvrdjivanje orgovornosti organizatora i redarske službe.
Nažalost, odavno su na tribinama fudbalskih stadiona sport i privrženost klubu nekom čudnom logikom zamenjeni nasiljem i bezumljem!

***
scena iz serije "Zona Sumraka"

Postoji peta dimenzija, iza onog objašnjivog normalnom čoveku. Ta dimenzija je prostrana kao svemir i beskonačna kao večnost. To je prostor izmedju svetlosti i senke, izmedju nauke i sujeverja, prostor koji se nalazi izmedju ambisa ljudske gluposti, ljudskog straha i nevoljnosti da se nešto preduzme. To je dimenzija bezumlja. To je oblast koju zovemo Zona Sumraka Ljudskog Uma!

4 коментара:

  1. Ovo je slika naše turobne stvarnosti. Zaista nisam znala da se i Bugarskoj našao monstrum koji se iživljavao nad kucom i unakazio je za čitav život, kao što je to uradio monstrum u Beogradu. Ne znam šta više da kažem, a što više puta nisam prokomentarisala na drugim blogovima. I dalje sam zgađena, sablažnjena i pitam se dokle sve može da seže izopačenost nečije psihe?!

    ОдговориИзбриши
  2. Pa, zato treba da odemo na protest u nedelju u 12 h u Pionirskom parku (kod Skupštine Grada). Ako se pooštre kazne za prestupnike koji vrše nasilje nad životinjama, biće registrovani, i smanjiće se mogućnost da iskrsne neki manijakalni serijski ubica/mučitelj za koga niko nikada nije čuo, pa samim tim ga je i nemoguće pronaći.

    Navijači su odavno postali polu-svet za sebe, ne zna se tačno čime se bave oni (pretpostavlja se) i njihove grupe, ali se zna da to odavno nema više nikakve veze sa navijanjem... To je posebna priča, tu treba da odrade svoj posao sržavni organi koji su zaduženi za borbu protiv organizovanog kriminala. Da ljudi mogu ponovo da odvedu dete na fudbalsku utakmicu da dete gleda fudbal, bez bojazni da će se nešto strašno desiti.

    ОдговориИзбриши
  3. "Policija je preduzela sve nepotrebne korake za identifikovanje i hapšenje odgovornih lica...".

    "Nepotrebne korake"...na kraju se stvarno ispostavi da su bili nepotrebni, jer dok sve to dođe do suda, svi zaborave o čemu se uopšte radi.

    ОдговориИзбриши
  4. Hehe, dobro si primetila moj lapsus! Hvala! Greška isparvljena!

    ОдговориИзбриши