недеља, 2. август 2015.

STRIPORAMA fest 2015. - festival stripa i pop kulture u Nišu

Strip u Srbiji doživljava svoju renesansu. To potvrđuje sve veći broj strip izdanja, sve veći broj strip izdavača i sve veći broj strip festivala. Uprkos relativno nepovoljnoj ekonomskoj situaciji, strip staje na svoje noge i polako zauzima položaj kakav zaslužuje  i kakav je imao 80-ih godina prošlog veka. Odabranom društvu strip festivala u Srbiji ove godine se priključuje i STRIPORAMA FEST 2015.

STRIPORAMA FEST je međunarodni festival stripa i pop kulture koji organizuje striparnica Južni Darkwood iz Niša uz pomoć Nišville Jazz Festivala. Festival će se održati od 13. do 16. avgusta u niškoj Tvrđavi, dakle u isto vreme i na istom mestu kao i Nišville.

Na festivalu će gostovati neki od najpoznatijih domaćih i inostranih strip autora koji rade za najpoznatije svetske strip izdavače, kao što su Branislav Bane Kerac, Rajko Milošević Gera, Dražen Kovačević, Mirko Čolak, Esad Ribić i Stevan Subić, zatim scenarista Marko Stojanović i strip teoretičar (široj javnosti poznatiji kao muzičar) Marko Šelić Marčelo. 


Posetioce Striporame u Tvrđavi očekuje ekskluzivna izložba R. M. Gere, niz javnih intervjua i tribina o stripu i pop kulturi, neformalna druženja sa gostima festivala u kafeu Saloon, „Škola stripa“ za najmlađe, kao i "Zeleni strip atelje", pored Free stagea, u kojem će se svakog festivalskog dana, od 21 sat, gosti Striporame družiti sa prolaznicima i crtati.

Naravno, deo festivala će biti i berza srtipa na kojoj će posetioci moći da kupe strip izdanja gotovo svih izdavača iz zemlje i regiona po najpovoljnijim cenama.

Za sve ostale detalje pratite blog i fejsbuk stranicu festivala!

Podelite ovo

Related Posts with Thumbnails