среда, 6. новембар 2013.

Utisci: Sajam ili jaram kulture?

Psovanje, pretnje, nadvikivanje, SRAMOTA, koškanje i (umalo) tuča nisu reči koje se obično dovode u vezu sa bilo kojom kulturnom manifestacijom, pogotovu ne najvećom i najreprezentativnijom -  sa Sajmom knjiga u Beogradu! Ipak, ovogodišnji Sajam je pridobio i ovakve epitete u svom opisu!



Krenuo ja na Sajam u društvu mojih prijatelja Jahača, kojima je tek iz štampe bila izašla druga knjiga aforizama, sa ciljem da obiđemo sajam, nađemo se sa Bobom Živkovićem koji im je radio naslovnice i sa Marčelom, sa kojim takođe sarađuju! Približavamo se mi Marčelovom štandu i čujemo nešto što više liči na politički miting nego na promociju knjige, no nama još tu ništa nije jasno. Na štandu Udruženja pisaca „Poeta“ odjekuje rodoljubiva poezija, ili to bar tako zbog nastupa zvuči. Marčelo nam kaže da smo za malo zakasnili da vidimo pravi performans. 




Ono što nismo uživo, videli smo na njegovom klipu, koji već uveliko kruži društvenim mrežama. Izgleda da na Sajmu više nije bitno ko je objavio dobre naslove, ko je objavio više knjiga, nego ko ima glasnije ozvučenje, ko je grlatiji, ko ume više i bolje da preti! Ne vredi prepričavati, dok ne pogledate i sami. 
Marčelo je svoju video kolumnu nazvao „Jaram knjiga 2013.“ Jedino što se u jaram uprežu volovi, a ovde volovi uprežu kulturu u jaram!!!



Koji je vaš najjači utisak?

0 коментара:

Постави коментар

Podelite ovo

Related Posts with Thumbnails